Menu Close

LES CARAMELLES DEL CASAL

caramelles logo

El Casal Familiar va recuperar la tradició catalana de les Caramelles l’any 1967 i des de llavors cada any el grup dels Estels Cantaires del Casal Familiar surt a cantar pels carrers del poble de Viladecavalls el diumenge de Pasqua.

Les Caramelles són una tradició catalana molt arrelada que es celebra especialment durant la Setmana Santa. Aquesta pràctica té arrels medievals i implica grups de persones que es reuneixen per cantar cançons tradicionals a les portes de les esglésies o pels carrers dels pobles.

Els participants, coneguts com a “caramellaires”, formen part d’un cor improvisat que interpreta cançons populars i religioses. Les lletres solen parlar de temes pasquals i de la resurrecció de Crist. La música és alegre i contagiosa.

Aquesta pràctica va més enllà de la música, ja que és una oportunitat per compartir moments de convivència i fraternitat amb la comunitat. Després de les actuacions, sovint es comparteixen dolços i begudes entre els participants i els espectadors, fomentant així els vincles socials.

Les Caramelles són una expressió cultural i comunitària que transmet valors de tradició, amistat i joia. A través d’aquesta tradició, es manté viva la riquesa cultural i musical de Catalunya.

Aquesta pàgina web fa servir galetes Les galetes d\\\'aquest lloc web es fan servir per personalitzar el contingut i els anuncis, oferir funcions de xarxes socials i analitzar el trànsit. A més, compartim informació sobre l\\\'ús que faci del lloc web amb els nostres partners de xarxes socials, publicitat i anàlisi web, els quals poden combinar-la amb una altra informació que els hagi proporcionat o que hagin recopilat a partir d\\\'l\\\'ús que hagi fet dels seus serveis.   
Privacidad