HIPOPRESSIUS

LES CLASSES DE HIPOPRESSIUS

Abdominals hipopressius

Aquesta és una tècnica respiratòria procedent d’una tècnica mil·lenària de ioga, en la qual es treballa d’una forma extrema el control de la respiració i de la musculatura de l’abdomen.

Els hipopressius es caracteritzen, tal com el seu nom indica, perquè generen una disminució de la pressió intra-abdominal. Això és beneficiós per treballar de manera segura en situacions com són la incontinència urinària, disfuncions sexuals, postpart, hèrnies entre d’altres.

Aquesta tècnica d’abdominals es treballa en apnea, és a dir, sense respirar durant un període temporal. Però no és una tècnica que només consisteixi en posar la panxa endins o aguantar la respiració. En la gimnàstica abdominal hipopressiva, es realitza una apertura de les costelles mobilitzant músculs com el transvers del l’abdomen, el diafragma o la musculatura del sòl pelvià.

L’evolució dels hipopressius

L’evolució d’aquesta tècnica ens situa en un moment on no només es realitzen abdominals hipopressius en apnea, sinó que també s’afegeix la reeducació postural i una combinació de diferents postures i exercicis que permeten no només treballar els abdominals, sinó el cos a nivell global. Tot això, mitjançant tècniques que disminueixen la pressió intra-abdominal.

En els diferents exercicis s’insisteix en aquests tres principis fonamentals: respiració, col·locació i activació. en la correcció de la postura, activació de cadenes musculars, control de la respiració i exercici hipopressió en postura dempeus, assegut, en posició de cuadrupèdia, etc.; avançant a postures asimètriques i dinàmiques.

En els exercicis, les apnees duren entre 10 i 30 segons i, la sessió complerta, dura entre els 20 i els 60 minuts; sempre tenint en compte el nivell físic de la persona i els objectius que es volen assolir.

Per què practicar-ho?

L’objectiu és, a més d’obtenir beneficis dels abdominals hipopressius, realitzar una correcció postural i estimular el treball de la musculatura estabilitzadora, cosa que ajudarà a què la millora de la postura sigui permanent.

Les tècniques hipopressives no només s’utilitzen abans de l’embaràs i al postpart, o en casos d’incontinència urinària, sinó que cada vegada són més els esportistes de competició o alt rendiment els que s’adhereixen a aquestes tècniques a per a prevenir disfuncions, lesions i fins i tot millorar el seu rendiment esportiu.

Beneficis dels hipopressius

En l’actualitat, existeixen diferents estudis que parlen dels molts beneficis d’aquest tipus d’exercicis.

  • En la incontinència urinària.
  • En prolapses.
  • Efectes de millora en la postura.
  • Millora l’escoliosi.
  • Millora en la reducció del perímetre de la cintura.
  • Millora en la pubàlgia.
  • Disminueix la dismenorrea (dolors menstruals)
  • Millora el to de base del sol pèlvic
  • Augmenta el rendiment esportiu

Aquest és un tipus d’exercici molt beneficiós, però és important fer-ho sempre seguint les indicacions d’un professional qualificat per tal d’evitar lesions i dolors.

Ara et toca a tu! Si vols provar una sessió d’abdominals hipopressius passa per Body Viu i informa’t de tot el que podem fer per tu!

Aquesta pàgina web fa servir galetesLes galetes d\\\'aquest lloc web es fan servir per personalitzar el contingut i els anuncis, oferir funcions de xarxes socials i analitzar el trànsit. A més, compartim informació sobre l\\\'ús que faci del lloc web amb els nostres partners de xarxes socials, publicitat i anàlisi web, els quals poden combinar-la amb una altra informació que els hagi proporcionat o que hagin recopilat a partir d\\\'l\\\'ús que hagi fet dels seus serveis.   
Privacidad